Recept

Blinové placky s uzeným kuřetem a fenyklem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 35621

Ingredience

2 hrst Bazalka
2 kávová lžička Citronová kůra
20 g Droždí
1 ks Fenykl sladký - hlíza
160 g Kuřecí maso uzené
75 g Majonéza
125 ml Mléko polotučné
35 g Mouka pohanková
100 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tuk
1 ks Vejce slepičí
80 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 535kJ
9% Sacharidy 32 g
19% Tuky 14 g
23% Sodík 461 mg
16% Bílkoviny 9 g

Blinové placky s uzeným kuřetem a fenyklem postup přípravy receptu:

1

Hladkou pšeničnou mouku a pohankovou mouku, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a 80 g zakysané smetany mírně zahříváme dvě minuty za stálého míchání. Když jsou mléko a smetana vlažné, sejmeme je ze sporáku, přidáme žloutek a šleháme, až se všechno spojí. Mléčnou směs postupně přidáváme k mouce s droždím a vymícháme dohladka. Nakonec přidáme rozetřený stroužek česneku. Těsto zakryjeme čistou vlhkou utěrkou a necháme ho na teplém místě kynout asi půl hodiny, dokud se na jeho povrchu neobjevují bubliny.

2

Bílek ušleháme na pevný sníh, přidáme je ke směsi a mícháme důkladně, abychom získali stejnorodé těsto. Polovinu vykynutého těsta rozprostřeme na tukem vymazanou středně velkou pánev s nepřilnavým povrchem a opékáme z obou stran dozlatova. Totéž učiníme s druhou polovinou těsta a placky necháme zchladnout.

3

Smícháme 75 g majonézy se 2 lžičkami najemno nastrouhané kůry z biocitronu a touto směsí potřeme jednu placku a posypeme ji tenkými plátky z jedné malé bulvy fenyklu, 2 hrstmi bazalkových lístků, 160 g pokrájeného uzeného kuřecího masa a 2 lžícemi nasekané pažitky. Přiklopíme druhou plackou a rozkrájíme na dílky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept