Blinové placky s uzeným kuřetem a fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Blinové placky s uzeným kuřetem a fenyklem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 35621 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
20 g | Droždí |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
160 g | Kuřecí maso uzené |
75 g | Majonéza |
125 ml | Mléko polotučné |
35 g | Mouka pohanková |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 74,4mg |
Draslík | 434,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová kůra, Droždí, Pažitka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Kuřecí maso uzené, Majonéza, Mléko polotučné, Mouka pohanková, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Blinové placky s uzeným kuřetem a fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Hladkou pšeničnou mouku a pohankovou mouku, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a 80 g zakysané smetany mírně zahříváme dvě minuty za stálého míchání. Když jsou mléko a smetana vlažné, sejmeme je ze sporáku, přidáme žloutek a šleháme, až se všechno spojí. Mléčnou směs postupně přidáváme k mouce s droždím a vymícháme dohladka. Nakonec přidáme rozetřený stroužek česneku. Těsto zakryjeme čistou vlhkou utěrkou a necháme ho na teplém místě kynout asi půl hodiny, dokud se na jeho povrchu neobjevují bubliny. |
2 | Bílek ušleháme na pevný sníh, přidáme je ke směsi a mícháme důkladně, abychom získali stejnorodé těsto. Polovinu vykynutého těsta rozprostřeme na tukem vymazanou středně velkou pánev s nepřilnavým povrchem a opékáme z obou stran dozlatova. Totéž učiníme s druhou polovinou těsta a placky necháme zchladnout. |
3 | Smícháme 75 g majonézy se 2 lžičkami najemno nastrouhané kůry z biocitronu a touto směsí potřeme jednu placku a posypeme ji tenkými plátky z jedné malé bulvy fenyklu, 2 hrstmi bazalkových lístků, 160 g pokrájeného uzeného kuřecího masa a 2 lžícemi nasekané pažitky. Přiklopíme druhou plackou a rozkrájíme na dílky. |