Recept

Fazolkový nákyp se šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35627

Ingredience

800 g Fazolové lusky zelené
200 ml Mléko polotučné
10 g Sádlo škvařené
30 g Sýr Moravský bochník 45%
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 153kJ
5% Sacharidy 17 g
20% Tuky 15 g
13% Sodík 267 mg
38% Bílkoviny 21 g

Fazolkový nákyp se šunkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté fazolky překrojíme na poloviny, vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Scedíme a necháme okapat.

2

Do sádlem vymazané nákypové formy urovnáme střídavě vrstvy fazolek a vrstvy nadrobno nakrájené šunky. Vrchní vrstvu tvoří fazolky. Připravené suroviny chvíli prohřejeme ve středně vyhřáté troubě.

3

Po chvíli vše zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci a solí. Pokrm dopékáme asi 20 minut a krátce před koncem pečení nákyp posypeme nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept