Fazolkový nákyp se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový nákyp se šunkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 35627 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Fazolové lusky zelené |
200 ml | Mléko polotučné |
10 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
30 g | Sýr Moravský bochník 45% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 216,4mg |
Draslík | 480,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Šunka dušená, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolkový nákyp se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté fazolky překrojíme na poloviny, vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Do sádlem vymazané nákypové formy urovnáme střídavě vrstvy fazolek a vrstvy nadrobno nakrájené šunky. Vrchní vrstvu tvoří fazolky. Připravené suroviny chvíli prohřejeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Po chvíli vše zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci a solí. Pokrm dopékáme asi 20 minut a krátce před koncem pečení nákyp posypeme nastrouhaným sýrem. |