Sušenky s lněným semínkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušenky s lněným semínkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 35628 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
2 hrst | Lněné semínko |
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka celozrnná špaldová |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115,5mg |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 3,3mg |
Vláknina | 218,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko, Máslo čerstvé, Mouka celozrnná špaldová, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sušenky s lněným semínkem postup přípravy receptu:
1 | Důkladně propláchneme lněná semínka, abychom je zbavili veškerých nečistot, a menší část jich odložíme stranou. Ze zbývajících semínek, všech ostatních surovin a 100 ml vody vypracujeme těsto, z kterého vyválíme tenký plát, posypeme ho zbylými lněnými semínky a válečkem je zatlačíme do těsta. |
2 | Nožem nebo rádlem nakrájíme sušenky, klademe je na lehce vymazaný plech, nebo na plech s pečicím papírem, a pečeme 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Doba pečení je odvislá od síly těsta a velikosti sušenek. |
3 | Upečené sušenky jsou křehké, proto je necháme déle vychladnout. |
Poznámka
Těsto lze použít i jako korpus pro slaný koláč a lněná semínka můžeme nahradit mákem, dýňovými nebo oloupanými slunečnicovými semeny a doplnit podle chuti kořením, například kmínem.