Vafle s pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle s pomerančem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 35629 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
25 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr moučkový |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Pomeranče |
200 g | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 249,9mg |
Draslík | 278,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Pomeranče, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle s pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, přidáme vejce, máslo, mléko a vymícháme těsto na vafle. |
2 | Vaflovač potřeme tukem a pečeme postupně z těsta křupavé vafle. |
3 | V pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme cukr, jakmile lehce zkaramelizuje, přimícháme smetanu, chvilku ještě zahříváme, až začne krém houstnout. Odstavíme. |
4 | Pomeranč oloupeme, nakrájíme na plátky a zakápneme citronovou šťávou. |
5 | Vafle rozdělíme na talířky, na ně položíme plátky pomeranče, doplníme smetanovým krémem a teplé podáváme. |