Letní salát s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní salát s rajčaty
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35632 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Cibulka jarní |
150 g | Mozzarella |
50 g | Olivy černé |
50 g | Olivy zelené |
3 ks | Rajčata |
350 g | Těstoviny penne |
1 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
15 ml | Balsamico ocet |
90 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 171,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Rajčata, Voda pitná, Balsamico ocet, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olivy černé, Olivy zelené, Těstoviny penne, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Letní salát s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Z uvařených těstovin důkladně vytřeseme v cedníku všechnu přebytečnou vodu. |
2 | Připravíme si zálivku. V míse smícháme olivový olej a balzamikový ocet. Přisypeme sůl s pepřem. |
3 | Těstoviny smícháme se zálivkou. Mozzarellu slijeme a nakrájíme na kostičky. Též nakrájíme na kostičky i zralá rajčata a zelené i černé olivy spolu s jarní cibulkou pokrájíme na plátky. Vše vložíme k těstovinám se zálivkou a důkladně promícháme. Před podáváním ochutnáme a popřípadě dosolíme a dopepříme. Na závěr posypeme lístky bazalky. |