Farmářský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farmářský salát
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35636 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Brambory |
2 ks | Cibulka jarní |
150 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Kapary |
7 ks | Olivy černé |
200 g | Rajčata Cherry |
90 g | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Fusilli |
2,5 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
15 ml | Balsamico ocet |
90 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 15,3mg |
Draslík | 457,7mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Sýr Parmezán, Voda pitná, Balsamico ocet, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olivy černé, Rajčata Cherry, Těstoviny Fusilli, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Farmářský salát postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, poté je slijeme a necháme důkladně okapat. |
2 | 10 minut necháme v osolené vodě povařit fazolové lusky a nakrájené brambory. Slijeme a necháme vychladnout. |
3 | Připravíme si zálivku. Smícháme olej s octem, nakrájenou petržel, sůl a pepř. |
4 | K zálivce přidáme rozkrájená rajčata, jarní cibulky, parmezán, olivy a kapary. Směs smícháme s těstovinami, bramborami a fazolovými lusky. Mísu zakryjeme fólií a necháme 30 minut odstát. Před servírováním ochutnáme a popřípadě dokořeníme solí a pepřem. |