Vafle s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle s klobásou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35641 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Klobása uzená |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Gorgonzola |
10 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 195,6mg |
Draslík | 165,1mg |
Vláknina | 55,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme máslo, vejce, přisypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto na vafle. Necháme ho chvilku odležet. |
2 | Klobásu oloupeme, nakrájíme na kolečka, sýr na plátky. |
3 | Vaflovač potřeme tukem a vložíme do něj na každou porci dvě kolečka klobásy, na ně teprve nalijeme těsto a zapečeme. Tento postup opakujeme se všemi vaflemi. Upečené vafle rozdělíme na talířky, obložíme plátky sýru a podáváme. |