Šťouchané brambory – tlučeňáky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťouchané brambory – tlučeňáky
Šťouchané brambory – tlučeňáky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35643 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory |
4 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 l | Podmáslí kysané 1% |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 812,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Kmín celý, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Podmáslí kysané 1% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťouchané brambory – tlučeňáky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, zalijeme 1,2 l vody, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Omytou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka a v pánvi na rozpuštěném másle (2 lžíce) ji osmažíme dorůžova. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | Uvařené brambory slijeme z přebytečné vody, přidáme k nim máslo, pažitku a rozšťoucháme je šťouchadlem. |
3 | Rozdělíme je na talíře, ozdobíme jarní cibulkou i s máslem a podáváme je s podmáslím. |