Zeleninové tarte - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové tarte
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 35649 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
250 g | Cibule |
1 ks | Cuketa |
75 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
150 g | Sýr ementálského typu |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 155,2mg |
Draslík | 219,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr ementálského typu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové tarte postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s máslem, přidáme lžíci vody, jedno vejce a špetku soli a vše pořádně promícháme v těsto. Uložíme do potravinové folie a dáme na hodinu do chladničky. |
2 | Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a dvě minuty vaříme v osolené vodě. |
3 | Těsto vyndáme z chladu a vlijeme do formy na tarte. Na těsto rozložíme lehce povařenou zeleninu. Následně vše posypeme sýrem. Na závěr smícháme smetanu s vejcem a pepřem a vše přelijeme. |
4 | Tarte pak vložíme do trouby a pečeme 20 minut na 180 stupňů. |
Těsto je z rodu tzv. křehkých, tudíž určitě nepůjde do formy nalít, jak se píše v postupu Zeleninu jsem nevařila, ale podusila ve vlastní šťávě, abych nevylouhovala mnoho cenných vitamínů. Pekla jsem v jedné velké kulaté formě, ale pro slavnostnější chvíle by určitě byly moc hezké malé tartaletky. Chutnalo nám, takže palec nahoru