Pilaf ze skopové plece se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf ze skopové plece se sýrem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 35650 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej rostlinný |
300 g | Rýže loupaná |
500 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 26,5mg |
Draslík | 76,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Skopová plec, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf ze skopové plece se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu vlijeme olej, přidáme propláchnutou rýži a osmahneme ji, Osolíme, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 2cm nad rýži. Pod pokličkou dusíme rýži téměř doměkka. |
2 | Omyté skopové maso uvaříme v mírně osolené vodě doměkka (můžeme použít tlakový hrnec.) |
3 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem ze skopového masa a omáčku chvíli povaříme. |
4 | Do rýže vmícháme uvařené maso nakrájené na kostky, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Nakonec pokrm posypeme nastrouhaným sýrem. |