Zapečené brambory se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory se zelím
Zapečené brambory se zelím
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35652 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 kostka | Bujón hovězí |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Kmín celý |
1 kg | Moravské uzené maso |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
250 g | Smetana jihočeská zakysaná15% |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 l | Voda pitná |
500 g | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 133,5mg |
Draslík | 819,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Bujón hovězí, Česnek, Cibule, Kmín celý, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso, Pepř černý mletý, Smetana jihočeská zakysaná15%, Sýr Eidam cihla 30%, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory se zelím postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso uvaříme a necháme vychladnout. Plech vymažeme sádlem a na něj naskládáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, propláchneme a půlku položíme na cibuli, posypeme kmínem, osolíme, opepříme, přidáme na kolečka nakrájený česnek, na plátky nakrájené uzené, zelí, které jsme nechali odkapat, vezmeme druhou půlku brambor a naskládáme je na plech. Papriku nakrájíme na kolečka a poskládáme na brambory. Vezmeme 2 dl vody ve které jsme vařili uzené, vložíme 2 kostky bujonu, promícháme a zalijeme směs na plechu. Nakonec polijeme smetanou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut. |
2 | Upečené uzené posypeme nastrouhaným sýrem a nakrájíme na úhledné porce. |
Poznámka
Zapečené brambory podáváme na nahřátém keramickém nádobí.