Recept

Zapečené brambory se zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35652
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kg Brambory
2 kostka Bujón hovězí
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 kávová lžička Kmín celý
1 kg Moravské uzené maso
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
250 g Smetana jihočeská zakysaná15%
1 špetka Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 30%
1 l Voda pitná
500 g Zelí bílé - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 268kJ
9% Sacharidy 33 g
58% Tuky 44 g
43% Sodík 868 mg
94% Bílkoviny 53 g

Zapečené brambory se zelím postup přípravy receptu:

1

Uzené maso uvaříme a necháme vychladnout. Plech vymažeme sádlem a na něj naskládáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, propláchneme a půlku položíme na cibuli, posypeme kmínem, osolíme, opepříme, přidáme na kolečka nakrájený česnek, na plátky nakrájené uzené, zelí, které jsme nechali odkapat, vezmeme druhou půlku brambor a naskládáme je na plech. Papriku nakrájíme na kolečka a poskládáme na brambory. Vezmeme 2 dl vody ve které jsme vařili uzené, vložíme 2 kostky bujonu, promícháme a zalijeme směs na plechu. Nakonec polijeme smetanou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut.

2

Upečené uzené posypeme nastrouhaným sýrem a nakrájíme na úhledné porce.

Poznámka

Zapečené brambory podáváme na nahřátém keramickém nádobí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept