Recept

Omáčka ze sušeného ovoce – lepocha

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35653
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

45 g Cukr krupice
1 ks Hřebíček
100 g Hrušky
50 g Křížaly (sušená jablka)
1,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
2 dl Mléko plnotučné
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Švestky sušené
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 812kJ
13% Sacharidy 45 g
3% Tuky 2 g
6% Sodík 114 mg
4% Bílkoviny 2 g

Omáčka ze sušeného ovoce – lepocha postup přípravy receptu:

1

Sušené ovoce: švestky bez pecek, jablka – křížaly, hrušky omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou (5 dl). Přidáme cukr, skořici, hřebíček a vaříme je minimálně 3/4 hodiny, až se rozvaří.

2

Mezitím si v mléce rozmícháme maizenu.

3

Z rozvařeného ovoce vyjmeme hřebíček a vše jemně rozmixujeme (nebo propasírujeme přes síto).

4

Omáčku znovu přivedeme k varu, přimícháme mléko s maizenou a necháme přejít 1 minutu varem.

5

Lepochu dochutíme případně cukrem, špetkou soli a můžeme ji i přikyselit octem. Omáčku podáváme horkou.

Poznámka

Ovocnou omáčku podáváme k vařenému hovězímu nebo uzenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept