Bramborovo-sýrové krokety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo-sýrové krokety
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35654 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
1 špetka | Majoránka |
1 kávová lžička | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
200 ml | Olej rostlinný |
50 g | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 131,5mg |
Draslík | 548,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Ocet kvasný lihový, Pšeničná krupice, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborovo-sýrové krokety postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a na pracovní ploše posypeme moukou a krupicí. Osolíme, rozklepneme vejce, přilijeme ocet a mléko. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a špetku majoránky. Vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na několik dílků. |
2 | Z každého dílku vyválíme širší váleček, který nakrájíme na kousky. Vytvarujeme malé krokety. |
3 | Krokety smažíme v pánvi na rozehřátém oleji (nebo na sádle) dozlatova. |
4 | Podáváme jako přílohu k zeleninovým pokrmům nebo k omáčkám s masem. |
Poznámka
Krokety můžeme obalit v trojobalu a smažit jako řízky.