Pravá švestková omáčka z Valašska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pravá švestková omáčka z Valašska
Pravá švestková omáčka z Valašska
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35656 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Povidla švestková |
2 polévková lžíce | Rum |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 0,2mg |
Vláknina | 94,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rum, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pravá švestková omáčka z Valašska postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce si dáme rozpustit máslo, přimícháme hladkou mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. |
2 | Za stálého míchání přilijeme 5 dl studené vody, dobře jíšku rozšleháme a pomalu vaříme. Přimícháme švestková povidla, když jsou dobře rozmíchaná, necháme přejít varem a pak omáčku odstavíme. Ochutíme solí a dosladíme. |
3 | Omáčku přecedíme přes síto do druhého hrnce, přimícháme rum, 0,5 lžíce másla a podáváme. |