Vafle s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle s jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 35661 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
15 g | Cukr vanilka |
400 g | Jablka |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
80 ml | Likér meruňkový |
60 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Šlehačka ve spreji |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 145,6mg |
Draslík | 344,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér meruňkový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Šlehačka ve spreji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle s jablky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva, přidáme máslo, vejce, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto na vafle. |
2 | Vaflovač potřeme tukem a postupně z těsta pečeme křupavé vafle. |
3 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, zakápneme likérem, posypeme lžící vanilkového cukru a necháme odležet. |
4 | Vafle rozdělíme na talířky, obložíme plátky jablek, pokapeme nálevem z jablek a ozdobíme šlehačkou. |