Plněný řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný řízek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35662 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
50 g | Kapie |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
200 g | Šunka uzená |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová kýta |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 267,8mg |
Draslík | 495,8mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šunka uzená, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný řízek postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme 2 vejce, scedíme vodu a dáme vychladnout. |
2 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek položíme plátek šunky, plátek sýra, oloupaná a na kolečka nakrájená vejce, přidáme kapii, řízky přeložíme napůl. Obalíme ve vinném těstíčku a na rozpáleném oleji pomalu smažíme. |
3 | Těstíčko: do mísy rozklepneme celé vejce, víno, mouku a pořádně promícháme. Pokud by těstíčko bylo řídké, přisypeme ještě mouku. |
Poznámka
Plněný řízek podáváme s vařeným bramborem, ale jsou vhodné také smažené krokety.