Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35662
Kategorie: Brambory

Ingredience

50 g Kapie
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
200 g Šunka uzená
200 g Sýr Eidam cihla 30%
3 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová kýta
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 974kJ
2% Sacharidy 8 g
65% Tuky 49 g
12% Sodík 247 mg
95% Bílkoviny 53 g

Plněný řízek postup přípravy receptu:

1

Uvaříme 2 vejce, scedíme vodu a dáme vychladnout.

2

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek položíme plátek šunky, plátek sýra, oloupaná a na kolečka nakrájená vejce, přidáme kapii, řízky přeložíme napůl. Obalíme ve vinném těstíčku a na rozpáleném oleji pomalu smažíme.

3

Těstíčko: do mísy rozklepneme celé vejce, víno, mouku a pořádně promícháme. Pokud by těstíčko bylo řídké, přisypeme ještě mouku.

Poznámka

Plněný řízek podáváme s vařeným bramborem, ale jsou vhodné také smažené krokety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept