Recept

Sýrová omáčka ke klobáse

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35663
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
4 ks Klobása uzená
50 g Máslo čerstvé
4 dl Mléko plnotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
160 g Sýr Gouda 45%
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 807 kcal
Kilojoule 3 378kJ
14% Sacharidy 51 g
63% Tuky 47 g
43% Sodík 858 mg
81% Bílkoviny 45 g

Sýrová omáčka ke klobáse postup přípravy receptu:

1

6 vajec uvaříme natvrdo, vaříme je 8-10 minut. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Tvrdý sýr nastrouháme. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 4 dl studeného mléka, jíšku rozšleháme dohladka a pomalu vaříme asi 3 minuty. Pak přimícháme sýr, bílý pepř, pomalu vaříme další 2-4 minuty a za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Nakonec přimícháme petrželku s vejci a omáčku odstavíme z plotny.

3

Mezitím si v druhé pánvi opečeme dozlatova pikantní klobásy.

4

Klobásy dáme na talíře, vedle klobásy nalijeme sýrovou omáčku a podáváme s bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept