Pirohy plněné kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirohy plněné kysaným zelím
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35666 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Listové těsto |
200 g | Moravské uzené maso |
4 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
7 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
800 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 59,4mg |
Draslík | 184,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Moravské uzené maso, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pirohy plněné kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a necháme dusit doměkka, až se většina tekutiny vypaří. |
2 | Osolíme, opepříme, vmícháme uzené maso nakrájené na drobné kostičky. |
3 | Listové těsto rozválíme, rozkrájíme na čtverce a ty naplníme směsí. Přehneme na trojúhelníky a důkladně spojíme okraje. |
4 | Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme na 15 minut péct do středně vyhřáté trouby dozlatova. |