Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35668
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

5 dl Bujón hovězí
1 ks Citrony
40 g Cukr krupice
300 g Jablka
30 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 750kJ
14% Sacharidy 50 g
15% Tuky 12 g
1505% Sodík 30 g
41% Bílkoviny 23 g

Jabčánková omáčka postup přípravy receptu:

1

Omytý a osušený citron nastrouháme a pak z něj do sklenice vymačkáme šťávu.

2

Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, dáme do hrnce, podlijeme vínem, přimícháme citronovou kůru a pod poklicí pomalu dusíme doměkka přibližně 10-15 minut. Pak směs rozmixujeme na protlak.

3

V druhém hrnci si rozpálíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným hovězím bujonem, vyšleháme dohladka a přivedeme k varu. Jíšku povaříme 4 minuty, přimícháme jablkový protlak, cukr, podle chuti sůl a dochutíme citronovou šťávou.

4

Jabčánkovou omáčku podáváme teplou.

Poznámka

Jabčánkovou omáčku podáváme podle chuti k vařenému, pečenému nebo uzenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept