Pohankové pirohy s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové pirohy s tvarohem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35669 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
Na náplň | |
---|---|
4 g | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na těsto | |
200 g | Mouka pohanková |
150 g | Mouka polohrubá |
4 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 91,9mg |
Draslík | 33,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Tvaroh měkký, Mouka pohanková, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové pirohy s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Pohankovou mouku zalijeme horkou vodou, přidáme mouku, vejce, trochu soli a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na menší čtverce. |
2 | V míse smícháme měkký tvaroh, sůl a žloutek a vzniklou hmotu klademe v přiměřeném množství na čtverce. Přehneme a důkladně stiskneme okraje. |
3 | Pirohy vaříme 5 minut v mírně vroucí vodě, vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na mísu. Podáváme polité horkým máslem. |