Recept

Velikonoční nádivka s kopřívou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35671
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

5 polévková lžíce Kopřiva
2 kávová lžička Libeček
2 kávová lžička Majoránka
100 g Máslo čerstvé
600 g Moravské uzené maso
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
2 polévková lžíce Strouhanka
2 špetka Sůl
10 ks Vejce slepičí
800 g Vepřový bok uzený
2 l Voda pitná
1 l Vývar z hovězích kostí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 172kJ
5% Sacharidy 19 g
71% Tuky 53 g
100% Sodík 2 g
83% Bílkoviny 46 g

Velikonoční nádivka s kopřívou postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Vepřový bůček uvaříme, vyjmeme, do vývaru namočíme housky.

2

V míse utřeme měkké máslo s 5 ks vejci, osolíme, opepříme, přidáme na kostky nakrájený bůček a uzené, promícháme, přidáme na kostky pokrájené a namočené housky, rozsekané kopřivy, petrželovou nať, libeček, majoránku, dobře promícháme. Oloupeme vařená vejce, krájíme na silnější kostky a opatrně přimícháváme do směsi.

3

Připravenou hmotu vylijeme na sádlem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, v horké troubě zapečeme 30 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé. Upečenou nádivku nakrájíme na porce a podáváme se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept