Obalený prejt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalený prejt
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35680 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 ks | Feferony |
60 g | Kapie |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
300 g | Prejt |
3 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 408,9mg |
Draslík | 169,7mg |
Vláknina | 846,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Paprika zelená, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 12% 4,5% obj., Prejt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Obalený prejt postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vodou uvaříme 3 ks vejce, scedíme a dáme vychladnout. |
2 | Na pánvi s rozpáleným sádlem upečeme 6 ks omelet (na jednu porci omelety 1 ks vejce). |
3 | Jaternice dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájenou papriku, feferonku, kapii, petrželovou nať, vařená, oloupaná a na kostky nakrájená vejce, všechno promícháme. Upečené omelety naplníme, jaternicovou směsi, srolujeme, konce uzavřeme a obalíme v mouce, v osoleném, opepřeném, rozkvedlaném vejci s pivem a strouhance. |
4 | Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm pozvolna z obou stran dozlatova smažíme připravené prejty. |
Poznámka
Servírujeme na teplém talíři s bramborovou kaši a kysaným zelím.