Recept

Koprová omáčka z hovězího vývaru

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35682
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
500 g Hovězí maso vařené
7 dl Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2,5 dl Smetana zakysaná15%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 607kJ
3% Sacharidy 9 g
30% Tuky 23 g
33% Sodík 658 mg
63% Bílkoviny 35 g

Koprová omáčka z hovězího vývaru postup přípravy receptu:

1

Omytý kopr drobně pokrájíme. V zakysané smetaně rozmícháme hladkou mouku.

2

Hovězí vývar přivedeme k varu, přimícháme kopr, který povaříme přibližně 2-3 minuty a pak přilijeme a pomalu vaříme za stálého míchání smetanu s moukou a máslo. Povaříme přibližně 5-7 minut.

3

Omáčku podle chuti dochutíme solí, cukrem a popřípadě octem.

4

Do omáčky dáme plátky vařeného hovězího masa, necháme prohřát a podáváme.

Poznámka

Koprovou omáčku s hovězím masem podáváme s houskovými knedlíky nebo vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept