Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35684
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

500 g Angrešt
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 468kJ
7% Sacharidy 24 g
37% Tuky 28 g
6% Sodík 123 mg
5% Bílkoviny 3 g

Angreštová omáčka postup přípravy receptu:

1

Očištěný zralý angrešt (bez stopek a okvětí) důkladně v sítu pod tekoucí vodou promyjeme. Angrešt dáme do hrnce s 5 dl vody a pomalu, za stálého míchání ho vaříme přibližně 10-15 minut. Pak angrešt i s vodou prolisujeme přes síto do misky.

2

V druhém hrnci si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme k ní angreštový protlak, sůl, cukr a citronovou šťávu. Měla by mít zvláštní, sladkokyselou chuť.

3

Omáčku za stálého míchání povaříme přibližně dalších 5-7 minut, odstavíme ji z plotny a po chvilce do ní přimícháme sladkou smetanu a podáváme.

Poznámka

Angreštovou omáčku (máčku) podáváme ke grilovanému nebo pečenému masu. Podáváme jí i ke sladkým ovocným knedlíkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept