Guláš na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš na víně
Guláš na víně
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35686 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
2 ks | Česnek |
4 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso přední |
200 g | Játra hovězí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1 dl | Víno bílé |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 132,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Játra hovězí, Nové koření celé, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš na víně postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou osmažíme tak, aby vznikly škvarky. |
2 | K ním přisypeme nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme dozlatova, dáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájený česnek a za stálého míchání smažíme. Zalijeme vývarem, vhodíme bobkový list, nové koření, tymián, sůl, přiklopíme poklicí a vložíme do teplé trouby na 30 minut. |
3 | Vyndáme z trouby a do guláše přidáme na kostky nakrájená játra, přilijeme víno, přiklopíme a vrátíme do trouby na 40 minut. |
4 | V hrníčku smícháme smetanu s moukou, dobře rozšleháme, vylijeme do guláše dochutíme solí, pepřem a na sporáku necháme projít varem. |