Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 35686
Kategorie: Maso

Ingredience

5 g Bobkový list
2 ks Česnek
4 ks Cibule
600 g Hovězí maso přední
200 g Játra hovězí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
5 g Nové koření celé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 dl Víno bílé
2 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 521kJ
3% Sacharidy 10 g
32% Tuky 24 g
45% Sodík 894 mg
47% Bílkoviny 26 g

Guláš na víně postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou osmažíme tak, aby vznikly škvarky.

2

K ním přisypeme nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme dozlatova, dáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájený česnek a za stálého míchání smažíme. Zalijeme vývarem, vhodíme bobkový list, nové koření, tymián, sůl, přiklopíme poklicí a vložíme do teplé trouby na 30 minut.

3

Vyndáme z trouby a do guláše přidáme na kostky nakrájená játra, přilijeme víno, přiklopíme a vrátíme do trouby na 40 minut.

4

V hrníčku smícháme smetanu s moukou, dobře rozšleháme, vylijeme do guláše dochutíme solí, pepřem a na sporáku necháme projít varem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept