Recept

Fojtova máslová omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35687

Ingredience

2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
150 g Klobása Dunajská
1 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 910kJ
1% Sacharidy 2 g
62% Tuky 47 g
5% Sodík 104 mg
16% Bílkoviny 9 g

Fojtova máslová omáčka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s 5 dl vody dáme vařit klobásu, kterou jsme pokrájeli na kolečka a pomalu vaříme 10 minut.

2

Mezitím si v pánvi na rozpuštěné máslo dáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme 1 dl vody, přimícháme do ní plnotučnou hořčici a zavaříme do vývaru s klobásou.

3

Krátce, asi 5 minut povaříme, dochutíme solí, majoránkou, pepřem a podáváme.

Poznámka

Fojtovu omáčku podáváme s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept