Fojtova máslová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fojtova máslová omáčka
Fojtova máslová omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35687 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
150 g | Klobása Dunajská |
1 kávová lžička | Majoránka |
150 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 232,4mg |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 5,4mg |
Vláknina | 362,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fojtova máslová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s 5 dl vody dáme vařit klobásu, kterou jsme pokrájeli na kolečka a pomalu vaříme 10 minut. |
2 | Mezitím si v pánvi na rozpuštěné máslo dáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme 1 dl vody, přimícháme do ní plnotučnou hořčici a zavaříme do vývaru s klobásou. |
3 | Krátce, asi 5 minut povaříme, dochutíme solí, majoránkou, pepřem a podáváme. |
Poznámka
Fojtovu omáčku podáváme s vařenými brambory.