Jarní salát s avokádem, hráškem a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní salát s avokádem, hráškem a chřestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35697 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 ks | Salát hlávkový |
0,2 ks | Avokádo |
3 ks | Celer řapíkatý |
3 ks | Chřest bílý |
5 ks | Hrachové lusky |
2 kávová lžička | Květák |
0,2 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 287,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Avokádo, Celer řapíkatý, Chřest bílý, Hrachové lusky, Květák, Okurka salátová, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní salát s avokádem, hráškem a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Mladé zelené cibulky nakrájíme na kousky, očištěný květák a tykev nastrouháme, avokádo nakrájíme na proužky a syrové chřestové výhonky pokrájíme na kousky. |
2 | Důkladně opláchnutý hlávkový salát rozebereme na listy, které naaranžujeme na talíře. |
3 | Pokrájené řapíky celeru, kolečka salátové okurky ve slupce, lžičky strouhaného květáku, kousky malých zelených cibulek a kousky stonků chřestu smícháme do směsi. |
4 | Tuto směs navrstvíme na rozložený hlávkový salát. Rozloženou směs posypeme čerstvým hráškem, nasekanou petrželí, strouhanou tykví a proužky avokáda. Z neoloupaných plátků okurky se uvolní šťáva až v salátu a tím se celý salát lépe ochutí a zvlhne. |