Zdravý recept

Jarní salát s avokádem, hráškem a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35697

Ingredience

3 ks Cibule
1 ks Salát hlávkový
0,2 ks Avokádo
3 ks Celer řapíkatý
3 ks Chřest bílý
5 ks Hrachové lusky
2 kávová lžička Květák
0,2 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 64 kcal
Kilojoule 270kJ
3% Sacharidy 11 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 23 mg
4% Bílkoviny 2 g

Jarní salát s avokádem, hráškem a chřestem postup přípravy receptu:

1

Mladé zelené cibulky nakrájíme na kousky, očištěný květák a tykev nastrouháme, avokádo nakrájíme na proužky a syrové chřestové výhonky pokrájíme na kousky.

2

Důkladně opláchnutý hlávkový salát rozebereme na listy, které naaranžujeme na talíře.

3

Pokrájené řapíky celeru, kolečka salátové okurky ve slupce, lžičky strouhaného květáku, kousky malých zelených cibulek a kousky stonků chřestu smícháme do směsi.

4

Tuto směs navrstvíme na rozložený hlávkový salát. Rozloženou směs posypeme čerstvým hráškem, nasekanou petrželí, strouhanou tykví a proužky avokáda. Z neoloupaných plátků okurky se uvolní šťáva až v salátu a tím se celý salát lépe ochutí a zvlhne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept