Chřestový salát s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestový salát s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35698 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Chřest zelený |
4 kávová lžička | Citronová šťáva |
4 ks | Jablka |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
100 g | Ucho Jidášovo |
1 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony - sterilované |
Na zálivku | |
---|---|
4 kávová lžička | Cukr krupice |
4 kávová lžička | Šťáva citrónová |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 448,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Sůl, Voda pitná, Žampiony - sterilované, Cukr krupice, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Pórek, Ucho Jidášovo, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestový salát s houbami postup přípravy receptu:
1 | Ve slané vroucí vodě uvaříme chřest a nakrájíme ho na špalíčky, necháme vychladnout a okapat. Pórek očistíme, spaříme a nakrájíme na kousky. |
2 | Sušené houby necháme ve vodě nabobtnat a potom je nakrájíme na kousky. Sterilované žampiony nakrájíme na nudličky. Tvrdé nožky hub odkrojíme. Jablka nakrájíme na malé kousky. |
3 | Kousky chřestu, pórku a jablek smícháme s citrónovou šťávou. Potom přimícháme kousky nabobtnalých hub a kousky sterilovaných žampiónů. Vše zalijeme připravenou zálivkou, kterou připravíme smícháním všech surovin. |
4 | Salát necháme v lednici pár hodin uležet a vychladit. |