Recept

Letní zeleninový salát s rajčaty a okurkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35700
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Chilli paprička
1 kávová lžička Cukr krystal
0,6 l Voda pitná
200 g Artyčoky sterilované
1 stroužek Česnek
500 g Chřest bílý
1 ks Cibulka jarní
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
200 g Olivy nakládané
1 špetka Pepř bílý
3 ks Rajčata
300 g Ředkvička
2 ks Salát ledový
150 g Šunka od kosti
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 691kJ
10% Sacharidy 35 g
145% Tuky 109 g
68% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Letní zeleninový salát s rajčaty a okurkou postup přípravy receptu:

1

Ledový salát rozebereme, důkladně opláchneme a necháme okapat. Chřest uvaříme v osolené vodě a nakrájíme ho na malé kousky a necháme okapat. Artyčoky rozkrájíme na čtvrtky. Rajčata po spaření oloupeme a nakrájíme na kousky.

2

Mrkev, ředkvičky a oloupanou salátovou okurku a vejce, vařená natvrdo, nakrájíme na tenká kolečka. Plátky šunky nakrájíme na nudličky.

3

Na konečné dochucení salátu použijeme marinádu, kterou připravíme tak, že česnek a cibulku nasekáme nadrobno a smícháme s 2 lžícemi olivového oleje a 3 lžícemi octa.

4

Marinádu nakonec ochutíme lžičkou krystalového cukru. Zeleninu naaranžujeme na servírovací talíře, zalijeme marinádou a ozdobíme olivami s papričkami. Salát servírujeme studený.

Poznámka

Salát servírujeme nejčastěji s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept