Letní zeleninový salát s rajčaty a okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní zeleninový salát s rajčaty a okurkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35700 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Cukr krystal |
0,6 l | Voda pitná |
200 g | Artyčoky sterilované |
1 stroužek | Česnek |
500 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
200 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř bílý |
3 ks | Rajčata |
300 g | Ředkvička |
2 ks | Salát ledový |
150 g | Šunka od kosti |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 265,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,0mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cukr krystal, Voda pitná, Artyčoky sterilované, Česnek, Chřest bílý, Cibulka jarní, Okurka salátová, Olivy nakládané, Pepř bílý, Rajčata, Ředkvička, Salát ledový, Šunka od kosti, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní zeleninový salát s rajčaty a okurkou postup přípravy receptu:
1 | Ledový salát rozebereme, důkladně opláchneme a necháme okapat. Chřest uvaříme v osolené vodě a nakrájíme ho na malé kousky a necháme okapat. Artyčoky rozkrájíme na čtvrtky. Rajčata po spaření oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Mrkev, ředkvičky a oloupanou salátovou okurku a vejce, vařená natvrdo, nakrájíme na tenká kolečka. Plátky šunky nakrájíme na nudličky. |
3 | Na konečné dochucení salátu použijeme marinádu, kterou připravíme tak, že česnek a cibulku nasekáme nadrobno a smícháme s 2 lžícemi olivového oleje a 3 lžícemi octa. |
4 | Marinádu nakonec ochutíme lžičkou krystalového cukru. Zeleninu naaranžujeme na servírovací talíře, zalijeme marinádou a ozdobíme olivami s papričkami. Salát servírujeme studený. |
Poznámka
Salát servírujeme nejčastěji s bílým pečivem.