Jednoduchý recept

Vepřová žebírka se švestkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35701

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1,5 dl Omáčka švestková
2 polévková lžíce Sherry brandy
900 g Vepřová žebra
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 211kJ
6% Sacharidy 23 g
76% Tuky 57 g
21% Sodík 428 mg
67% Bílkoviny 38 g

Vepřová žebírka se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pokrájíme jarní cibulky na kusy o délce 7cm. Oba konce rozkrájíme na tenké proužky, ale ve středu necháme kousky celé. Vzniknou nám ozdobné střapce. Ponoříme je do mísy s ledovou vodou na 30 minut, aby se rozkrájené konečky rozvily.

2

Žebírka rozdělíme na jednotlivé kusy, povaříme je v hrnci s vařící vodou 5 minut, poté necháme okapat.

3

Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme rozetřený česnek, zázvor a smažíme 2 minuty, přidáme švestkovou omáčku, sherry brandy, sójovou omáčku a hoisin omáčku. Vše prohřejeme.

4

Potřeme touto směsí žebírka a pečeme 10 minut, poté je potřeme a pečeme dalších 20 minut.

5

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept