Salát ze šunky a artyčoků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze šunky a artyčoků
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35702 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
275 g | Artyčoky |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Hořčice |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
25 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
25 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 špetka | Sůl |
40 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 551,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Bazalka, Česnek, Med včelí, Ocet vinný, Rajčata, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze šunky a artyčoků postup přípravy receptu:
1 | Necháme okapat srdíčka artyčoků a poté je rozkrájíme na čtvrtky a dáme do mísy. Na 8 dílů pokrájíme rajčata. Sušená rajčata pokrájíme na proužky. Šunku též pokrájíme na proužky a dáme vše do mísy společně s rozpůlenými olivami. |
2 | Pár listů bazalky uschováme v celku, ostatní roztrháme na malé kousky a přidáme do mísy. |
3 | Do skleničky se šroubovacím uzávěrem dáme olej, česnek, hořčici, vinný ocet, sůl, pepř a med. Skleničkou třeseme, aby se vše promíchalo. |
4 | Salát přelijeme zálivkou a promícháme. Podáváme ozdobené s několika lístky bazalky. |
Poznámka
Černé olivy vypeckované a rozpůlené.