Chřestový salát s ořechy a broskví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestový salát s ořechy a broskví
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35704 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Broskve |
3 ks | Celer řapíkatý |
5 ks | Chřest bílý |
100 g | Fazolové lusky zelené |
0,2 šálek | Hroznové víno |
2 ks | Mrkev kořen |
2,2 ks | Okurka salátová |
18 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Paprika zelená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 649,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 732,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Celer řapíkatý, Chřest bílý, Fazolové lusky zelené, Hroznové víno, Okurka salátová, Ořechy vlašské, Paprika zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestový salát s ořechy a broskví postup přípravy receptu:
1 | Čestvé fazolové lusky, chřest, mrkev, celer a salátovou okurku očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. |
2 | Přimícháme lžičku zelené papriky. Salátovou okurku neloupeme, aby se její šťáva uvolnila až do výsledné směsi salátu. Do směsi opatrně přimícháme část rozpůlených kuliček hroznového vína. |
3 | Směs dobře zamícháme a rozložíme jí na rozložené listy čestvého salátu. Salát posypeme vlašskými ořechy a kousky broskve. Servírujeme studené. |
Poznámka
Salát je možné podle chuti dosladit medem.
Musíme vyzkoušet