Recept

Staročeská omáčka z angreštu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35706
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

800 g Angrešt
2,5 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Máslo čerstvé
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2,5 dl Smetana zakysaná15%
0,5 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 349kJ
9% Sacharidy 33 g
28% Tuky 21 g
5% Sodík 103 mg
7% Bílkoviny 4 g

Staročeská omáčka z angreštu postup přípravy receptu:

1

Očištěný, zralý angrešt (bez stopek a okvětí) důkladně v sítu pod tekoucí vodou promyjeme.

2

V hrnci si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, přilijeme studenou vodu, osolíme, přidáme angrešt, cukr a pomalu, za stálého míchání vaříme přibližně 20-30 minut, až se angrešt rozvaří.

3

Vše propasírujeme přes hrubší síto do druhého hrnce, znovu přivedeme k varu, přimícháme kysanou smetanu a podáváme.

Poznámka

Angreštovou omáčku podáváme k vařenému hovězímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept