Recept

Vepřová játra z Valašska

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35707
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
300 g Hovězí maso přední
300 g Játra vepřová
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
1 l Mléko plnotučné
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
4 polévková lžíce Strouhanka
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
300 g Vepřový bok
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 881 kcal
Kilojoule 3 687kJ
7% Sacharidy 26 g
86% Tuky 64 g
24% Sodík 483 mg
89% Bílkoviny 50 g

Vepřová játra z Valašska postup přípravy receptu:

1

Očistíme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Játra omyjeme a pokrájíme na 8 dílů.

2

Omyté hovězí přední maso a vepřový bůček omyjeme, pokrájíme a jemně na masovém strojku pomeleme. Maso dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, cibuli, vejce, strouhanku, papriku sladkou i pálivou, pepř, majoránku, kmín a sůl podle chuti. Směs dobře promícháme a postupným přidáváním mléka (až 1 litr) zjemníme na vláčnou sekanou (fáš). Rozdělíme ji na 8 dílů.

3

Do každého dílu sekané zabalíme díl jater.

4

Zapékací mísu vymažeme sádlem do které zabalená játra poskládáme. Dáme je do předem vyhřáté trouby na 220°C. Když maso začíná asi po 10 minutách chytat růžovou barvu, tak játra podlijeme 1-3 dl vody a pečeme do zlatohněda (podobně jak karbanátky).

5

Přibližně pečeme 25-35 minut, během pečení několikrát maso polijeme výpekem.

Poznámka

K játrům z Valašska nejčastěji podáváme dušené čerstvé zelí, bramborový knedlík s opraženou cibulkou, nebo bramborovou kaši s mrkvovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept