Jemný pomerančový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný pomerančový dezert
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 35708 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
120 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 ks | Pomeranče |
400 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na posypání | |
---|---|
40 g | Cukr moučkový |
Krém | |
120 g | Cukr moučkový |
120 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 455,9mg |
Draslík | 263,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pomeranče, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Smetana čerstvá ke šlehání, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný pomerančový dezert postup přípravy receptu:
1 | Smícháme cukr, žloutky, přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku, vše zlehka promícháme. |
2 | Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme máslem. Těsto vložíme do cukrářského sáčku, hladkou trubičkou vytvoříme na plech piškoty. Posypeme je cukrem a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. |
3 | Hotové piškoty opatrně sejmeme z papíru, rozložíme na mísu, pokapeme šťávou vymačkanou z pomerančů a žloutkovým krémem, na chladném místě necháme 3 - 4h ztuhnout. Před podáváním můžeme dozdobit ušlehanou smetanou a dílky pomeranče. |
4 | Krém: smícháme všechny uvedené ingredience a v míse třeme cca 15 - 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme studené. Čas přípravy je bez doby na chlazení (3 - 4 hodiny).