Jednoduchý recept

Jemný pomerančový dezert

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35708
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

100 g Cukr moučkový
120 g Mouka pšeničná hrubá
3 ks Pomeranče
400 ml Smetana čerstvá ke šlehání
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na posypání
40 g Cukr moučkový
Krém
120 g Cukr moučkový
120 g Máslo čerstvé
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 171kJ
20% Sacharidy 73 g
63% Tuky 47 g
3% Sodík 62 mg
23% Bílkoviny 13 g

Jemný pomerančový dezert postup přípravy receptu:

1

Smícháme cukr, žloutky, přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku, vše zlehka promícháme.

2

Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme máslem. Těsto vložíme do cukrářského sáčku, hladkou trubičkou vytvoříme na plech piškoty. Posypeme je cukrem a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.

3

Hotové piškoty opatrně sejmeme z papíru, rozložíme na mísu, pokapeme šťávou vymačkanou z pomerančů a žloutkovým krémem, na chladném místě necháme 3 - 4h ztuhnout. Před podáváním můžeme dozdobit ušlehanou smetanou a dílky pomeranče.

4

Krém: smícháme všechny uvedené ingredience a v míse třeme cca 15 - 20 minut.

Poznámka

Servírujeme studené. Čas přípravy je bez doby na chlazení (3 - 4 hodiny).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept