Jednoduchý recept

Švestková marmeláda s gorgonzolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3571
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
550 g Cukr moučkový
400 ml Ocet jablečný
2 kg Švestky
150 g Sýr Gorgonzola

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 960kJ
27% Sacharidy 99 g
2% Tuky 1 g
14% Sodík 289 mg
11% Bílkoviny 6 g

Švestková marmeláda s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a v pánvi společně s citronovou šťávou a octem přivedeme k varu. Na mírném ohni asi 15min povaříme, poté švestky vyjmeme, oloupeme a sirup odložíme stranou. Slupky necháme vychladnout.

2

Rozmixujeme švestkovou dužinu dohladka a společně se sirupem vrátíme do hrnce. Přidáme cukr a za stálého míchání pomalu vaříme, dokud směs nezačne houstnout. Vlijeme ji do olejem vymazaných misek a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Poté zakryjeme fólií a necháme v lednici ztuhnout.

3

Tuhou marmeládu podáváme s gorgonzolou. Sýr dozdobíme švestkovými slupkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept