Švestková marmeláda s gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestková marmeláda s gorgonzolou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3571 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
550 g | Cukr moučkový |
400 ml | Ocet jablečný |
2 kg | Švestky |
150 g | Sýr Gorgonzola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 432,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Ocet jablečný, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestková marmeláda s gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a v pánvi společně s citronovou šťávou a octem přivedeme k varu. Na mírném ohni asi 15min povaříme, poté švestky vyjmeme, oloupeme a sirup odložíme stranou. Slupky necháme vychladnout. |
2 | Rozmixujeme švestkovou dužinu dohladka a společně se sirupem vrátíme do hrnce. Přidáme cukr a za stálého míchání pomalu vaříme, dokud směs nezačne houstnout. Vlijeme ji do olejem vymazaných misek a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Poté zakryjeme fólií a necháme v lednici ztuhnout. |
3 | Tuhou marmeládu podáváme s gorgonzolou. Sýr dozdobíme švestkovými slupkami. |