Ananasové řezy se žloutkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ananasové řezy se žloutkovým krémem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35710 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Ananasová šťáva |
160 g | Cukr moučkový |
0,3 kg | Kompot ananasový |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
4 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Krém | |
1 kávová lžička | Ananasová šťáva |
50 g | Cukr moučkový |
10 g | Mouka rýžová |
1 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,1 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 424,6mg |
Draslík | 137,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kompot ananasový, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ananasová šťáva, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana čerstvá ke šlehání, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ananasová šťáva, Mouka rýžová, Smetana 33% (šlehačka), Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ananasové řezy se žloutkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Cukr smícháme s vejci a šleháme přibližně 25 - 30 minut, poté do těsta zlehka vmícháme šťávu z konzervovaného ananasu a mouku, promícháme. |
2 | Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček, pečeme v rozehřáté troubě cca 20 - 30 minut. Hotový chlebíček vyklopíme, nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm. |
3 | Vždy dva kousky spojíme k sobě žloutkovým krémem, povrch ozdobíme ušlehanou smetanou, kolečkem ananasu a naskládáme na mísu. |
4 | Krém připravíme tak, že rozmícháme smetanu, žloutky, rýžovou mouku, cukr a ananasovou šťávu, vše vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, poté vmícháme lžíci ušlehané smetany. |
Poznámka
Servírujeme studené.