Jednoduchý recept

Ananasové řezy se žloutkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35710
Kategorie: Řezy

Ingredience

0,5 kávová lžička Ananasová šťáva
160 g Cukr moučkový
0,3 kg Kompot ananasový
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 l Smetana čerstvá ke šlehání
4 ks Vejce slepičí
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
Krém
1 kávová lžička Ananasová šťáva
50 g Cukr moučkový
10 g Mouka rýžová
1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,1 l Smetana čerstvá ke šlehání
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 080kJ
24% Sacharidy 86 g
49% Tuky 37 g
4% Sodík 75 mg
27% Bílkoviny 15 g

Ananasové řezy se žloutkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Cukr smícháme s vejci a šleháme přibližně 25 - 30 minut, poté do těsta zlehka vmícháme šťávu z konzervovaného ananasu a mouku, promícháme.

2

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček, pečeme v rozehřáté troubě cca 20 - 30 minut. Hotový chlebíček vyklopíme, nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm.

3

Vždy dva kousky spojíme k sobě žloutkovým krémem, povrch ozdobíme ušlehanou smetanou, kolečkem ananasu a naskládáme na mísu.

4

Krém připravíme tak, že rozmícháme smetanu, žloutky, rýžovou mouku, cukr a ananasovou šťávu, vše vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, poté vmícháme lžíci ušlehané smetany.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept