Kapr se žampionovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr se žampionovou nádivkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 35711 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Kapr obecný |
140 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žampiony čerstvé |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 334,7mg |
Draslík | 999,7mg |
Vláknina | 873,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr se žampionovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného, vykuchaného a omytého kapra uvnitř osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet. |
2 | Očištěné žampiony nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a krátce osmahneme na kousku másla. |
3 | Žloutky utřeme se 40g másla, vmícháme žemle navlhčené mlékem, nasekanou petrželku, pepř, osmažené žampiony a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků. |
4 | Nádivkou naplníme kapra, zašijeme nebo sepneme jehlami a vložíme do pekáčku na zbylé máslo. |
5 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut za občasného podlévání horkou vodou. |
6 | Podáváme s vařenými bramborami. |