Recept

Kapr se žampionovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 35711
Kategorie: Maso

Ingredience

1000 g Kapr obecný
140 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 g Žampiony čerstvé
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 037kJ
5% Sacharidy 19 g
64% Tuky 48 g
18% Sodík 359 mg
95% Bílkoviny 53 g

Kapr se žampionovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Očištěného, vykuchaného a omytého kapra uvnitř osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet.

2

Očištěné žampiony nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a krátce osmahneme na kousku másla.

3

Žloutky utřeme se 40g másla, vmícháme žemle navlhčené mlékem, nasekanou petrželku, pepř, osmažené žampiony a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.

4

Nádivkou naplníme kapra, zašijeme nebo sepneme jehlami a vložíme do pekáčku na zbylé máslo.

5

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut za občasného podlévání horkou vodou.

6

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept