Letní salát s chřestem, okurkou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní salát s chřestem, okurkou a rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35712 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Celer řapíkatý |
4 ks | Chřest zelený |
4 ks | Cibule |
10 ks | Hrachové lusky |
1 polévková lžíce | Majoránka |
0,5 ks | Okurka salátová |
2 ks | Rajčata |
4 ks | Ředkvička |
4 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 481,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Hrachové lusky, Majoránka, Okurka salátová, Rajčata, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní salát s chřestem, okurkou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Cibulky, chřest, celer, ředkvičky očistíme a opláchneme. Listy salátu důkladně omyjeme a necháme okapat.Rajčata a okurku opláchneme a nakrájíme na plátky. Okurku neloupeme. Hrachové lusky vyloupeme. |
2 | Všechno, kromě rajčat, smícháme se lžící majoránky. |
3 | Ze směsi utvoříme kopeček na připravené listy hlávkového salátu. Na kopeček směsi zeleniny i okolo něj rozložíme kousky rajčat. Podáváme studené. |
Poznámka
K tomuto salátu výborně chutná švýcarský sýr.