Recept

Punčové kobližky s ořechovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35717
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

140 g Cukr vanilka
100 g Kompot třešňový
200 g Marmeláda malinová
140 g Mouka pšeničná hrubá
10 g Pistácie
1 polévková lžíce Punč
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Na plech
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
Nádivka
100 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Malinová šťáva
100 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Rum
Poleva
1 kávová lžička Citronová šťáva
350 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Punč
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 658kJ
29% Sacharidy 104 g
23% Tuky 17 g
3% Sodík 67 mg
20% Bílkoviny 11 g

Punčové kobližky s ořechovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Smícháme cukr se žloutky a punčovým likérem a třeme cca 15 minut. Přidáme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v rozpálené troubě dozlatova. Hotové těsto vykrájíme malou formičkou na kulaté koblížky a vždy dva spojíme malinovým džemem. Navrch každého dáme lžíci nádivky.

3

Nádivku připravíme takto: zbytek těsta z vykrájených koleček nastrouháme, smícháme se strouhanými ořechy, cukrem, malinovou šťávou a rumem.

4

Koblížky ozdobené nádivkou nakonec přelijeme punčovou polevou. Navrch každého položíme kompotovanou třešni namočenou v rozsekaných pistáciích. Hotové koblížky vložíme do papírových košíčků.

5

Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a punčem, přidáme citronovou šťávu a utřeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept