Filé na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé na bílém víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35718 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Filé rybí |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 219,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okořeníme a necháme odležet. |
2 | Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme spařená, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata, vložíme porce filé, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vínem. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 10 minut. |
3 | Porce filé upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže. |