Recept

Piškotové řezy s čokoládovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35719
Kategorie: Řezy

Ingredience

210 g Cukr moučkový
180 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Rum
8 ks Vaječný bílek slepičí
8 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na plech
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
Krém
125 g Cukr moučkový
150 g Máslo čerstvé
0,1 l Mléko plnotučné
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Rum
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Poleva
120 g Čokoláda hořká
200 g Cukr kostkový
10 g Máslo čerstvé
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 065kJ
27% Sacharidy 98 g
44% Tuky 33 g
4% Sodík 88 mg
24% Bílkoviny 14 g

Piškotové řezy s čokoládovou polevou postup přípravy receptu:

1

Cukr prosejeme, smícháme s vanilkou, žloutky, třeme do zhoustnutí, poté přidáme rum, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Hotové těsto nakrájíme na proužky, polovinu potřeme máslovým krémem, zbytek nakrájíme na řezy, složíme je na pomazané pruhy, řezy dokrájíme. Přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme krémem a podáváme.

3

Krém: rozšleháme mléko, žloutek, 25 g cukru a mouku. Vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, mezitím umícháme máslo se zbytkem cukru do pěny. Přimícháme vychladlý krém a rum.

4

Poleva: rozehřejeme čokoládu se lžíci vody a máslem. Cukr svaříme v 1/4 l vody, horký přilijeme postupně do rozpuštěné čokolády, polevu vymícháme dohladka a ihned jí přelijeme řezy.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept